Last ned leiekontrakt med reglement her.

Reglement for Tjønnbakken Leir

  1. Medlemmer av NCC eller våre søsterorganisasjoner har rett til å campe i leiren.
  2. Alle medlemmer av avdeling Lofoten som betaler årsleie eller sesongleie kan mot et depositum få egen nøkkel til bommen. Medlemmer av avd. Lofoten som etablerer seg utenom det området som NCC avd. Lofoten har leid, har ikke tilgang til strøm eller andre av leirens fasiliteter uten skriftlig dispensasjon fra styret.
  3. Kjøring i leirområdet skal begrenses til kjøring kun fra innkjøring til egen plass, og unngås helt mellom klokken 2300 og 0600. Biler skal ikke parkeres slik at de er til hinder for annen trafikk (brann, ambulanse o.l.). Dersom biler/tilhengere ikke kan parkeres inne på egen plass skal disse parkeres på gjesteparkeringen.
  4. Den som forlater leiren, også på dagtid, skal lukke bommen.
  5. Besøkende til plassleiere skal helst parkere utenfor bommen på anvist plass.
  6. Leirstyret har fullmakt til å stenge leiren for bilkjøring i spesielle situasjoner (mye nedbør, teleløsning og lignende).
  7. Tømming av spillvannsdunker og vogntoaletter skal gjøres på anvist plass i sanitærhuset.
  8. Hunder skal holdes i bånd, og eventuell skitt skal fjernes av eieren.
  9. For å fiske i Lakselva skal gjeldende regler følges og det skal løses fiskekort.
  10. Eget søppel tas vare på av den enkelte vogneier, søppel rundt i leiren er et felles ansvar. Nede ved lavoen er det ikke noe deponi for brennbart avfall. Unntatt når det gis tillatelse av leirstyret i forbindelse med arrangementer.
  11. Etter klokken 23oo skal bråk og støy i leiren begrenses.
  12. Etter klokken 17oo på lørdager skal det ikke utføres bråkete arbeide i leiren. Unntaket kan være dugnadsarbeider igangsatt av leirstyret.
  13. Ved bruk av leiren skal det tas hensyn til andre tilstedeværende, og husk et godt motto er ”hold området rent og ryddig og forlat det slik som dere ønsker å finne det selv neste gang”.
  14. De siste som forlater leiren, uansett årstid, må sørge for at strømmen er satt til frostsikring, og at alle dører og vinduer er låst.

Reglement for klubbhuset

  1. Medlemmer med fast plass i Tjønnbakken kan ved henvendelse til leirstyret få utlevert nøkkel til huset mot å betale et depositum.
  2. Barn har tilgang til huset og TV rommet i servicebygget under tilsyn av foresatte (voksen person). Brukere er pliktig til å rydde/vaske etter seg.
  3. Brukere kan kjøpe det de måtte ønske fra husets lagerbeholdning.
  4. Alle plikter å utvise normal forsiktighet ved bruk av huset inkludert innbo og løsøre og er erstatningspliktig for forsettlig utøvde skader. Alle bør bestrebe og begrense fellesutgiftenes omfang. Ved bla. å slå av lys som unødig er i bruk.
  5. Ved bruk av huset på kvelds/nattestid har brukerne felles ansvar for at lys slukkes og at begge ytterdørene blir låst når huset forlates.
    Brukere som selv ikke har nøkkel, plikter å følge nøkkelinnehavers anmodning om å forlate huset, eller selv å overta ansvaret ved å låne nøkkel.
    Videre har kvelds/nattebrukere felles ansvar for at det blir ryddet og vasket slik at huset kan åpnes for almen bruk senest klokken i 1200 dagen etter.
  6. Kjæledyr/husdyr tillates ikke medtatt innendørs
  7. Lagret skal til enhver tid være avlåst. Nøkkel oppbevares på kjøkkenet.
  8. Styret må snarest få beskjed om oppståtte feil, mangler eller skader.
    Forøvrig kan beskjeder, forslag, "ris og ros" legges i forslagskassen som henger i gangen på sanitærbygget.
  9. I den grad det er overførbart gjelder reglementet også for servicebygget.
  10. Reglementet kan kun fravikes ved arrangementer, treff o.l. hvor det benyttes eget reglement.
  11. Huset åpnes for bruk av ungdom primært over 12 år etter kl. 1900, men barn under kan være med hvis det er naturlig med foresattes godkjennelse.
  12. Barn under 9 år skal være i følge med voksene.

Reglement for faste plasser

  1. Engangsbeløp/depositum innbetales senest 14 dager etter kontraktens dato. Faktura blir sendt fra kasserer / evt oppsett med beløp sendt fra leirsjef.
  2. Innbetalt engangsbeløp dekker en -1- vognplass.
  3. Plassen disponeres så lenge gyldig medlemskap i NBCC, årsleie og strømregninger blir betalt innen forfall. Ved misligholdelse kan NBCC ha rett til å si opp leieforholdet og skyldig utestående beløp og eventuelt manglende nøkler bli avregnet og det resterende beløpet utbetalt ca. 1 mnd. etter at plassen er solgt. Det er ikke lov å bo permanent i leiren, (Max 6 uker i strekk) dvs. en må ha bostedsadresse ett annet sted enn Tjønnbakken leir.
  4. Leier kan være borte fra plassen i inntil 1 år, etter dette kan avdelingen si opp leiekontrakten. Leiekontrakten kan også bli vurdert oppsagt av styret hvis plassen blir svært lite brukt. Det kan etter søknad til styret gis unntak ved sykdom, skolegang o.l. Leier kan videre utleie plassen. Leirstyret skal underrettes før utleie gjennomføres. Dette for at leirstyret til en hver tid skal ha oversikt over hvem som benytter leiren og at disse er medlemmer av NCC.
  5. Dersom ikke leier har plassert vogna eller videre utleid plassen før terminfestet vinterklargjøring, kan leirstyret i samråd med leier avtale videre utleie av plassen for vinteren. Den som leier plassen (leier2) skal kunne benytte plassen frem til terminfestet sommerklargjøring.. Leier2 er ansvarlig for eventuelle installasjoner/løsøre på plassen. Om leier selv videre utleier plassen vil han bli fakturert for faste utgifter og strøm på vanlig måte. Leier skal selv om han ikke benytter plassen betale faste utgifter. Dersom plassen videre utleies av leirstyret, vil leier bli fakturert for faste utgifter på vanlig måte. Leier2 vil faktureres for faste utgifter og strøm i avtalt leieperiode.
  6. Innbyrdes bytting av plasser kan gjøres ved at leietakerne tar kontakt med leirstyret for å utarbeide nye kontrakter samt avlesning av strøm, slik at oppgjør for strømforbruk blir korrekt.
  7. Førsterett – overtakelse av plass. Når medlemmer som har fast plass i Tjønnbakken avslutter sitt leieforhold, har barn/søsken/foreldre som er medlem av vår avdeling, og som ønsker å overta plassen, førsterett. Førsteretten gjelder ikke dersom plassleier må forlate Tjønnbakken grunnet mislighold av leieforholdet.
  8. Leietakere som ønsker annen plass tar skriftlig kontakt med leirstyret som setter vedkommende opp på liste for kjøp av ny tomt.
    Etablerte leietakere har fortrinnsrett foran nye søkere. Dersom flere etablerte leietakere ønsker å kjøpe ny tomt, har den som søkte først av de etablerte fortrinnsrett.
    Det tillates å leie 2 tomter under forutsetning av at tomt nr. 1 legges ut for salg umiddelbart etter inngåelse av leiekontrakt for tomt nr. 2. Det betales ordinær leie og depositum for begge tomter.
  9. Prising ved salg av faste plasser:
    Betongplatt kr. 490. pr. m2 (pr. 9.2.2013). Dette er maksimum pris på betongplatt med armering. Betongvanger verdsettes til gjeldene m2 pris for betongplatt.
    Treplatt kr. 650 pr. m2 (pr. 9.2.2013). Dette er maksimum pris på platt i impregnert trevirke.
    Pris på rekkverk/gelender er ikke verdsatt i m2 prisen, og må ev. verdsettes separat.
    Spikertelt, redskapsbod og griller skal selges separat. Er medlemmet kun interessert i plassen, må spikertelt, redskapsbod og grill fjernes av selger.
    Installasjoner som er bygd ut over plassens grenser verdsettes til kr. 0,-. Ved salg av plass kan leirstyret forlange slike ting fjernet.
    Plasser som det ikke er foretatt noen vesentlig form for utbygging på verdsettes til kr. 0,-
    Det kan ikke forlanges betaling for annet en synlige installasjoner. Eks. det kan ikke forlanges pris for betongplatt under terrasse av tre.

    Leirstyret kontrollerer at selgers prisantydning ikke overstiger regelverkets maksimalpris, før plassen legges ut for salg. Her vurderes eventuelle fratrekk for mangler, dårlig kvalitet, alder, ol. Priser på plass indeksreguleres hvert 5. år eller ved prisstigning ut over det normale.
    Dersom en plass har vært til salgs i ett år uten å bli solgt reduseres maksimalprisen med 20%, dersom en plass har vært til salgs i mer enn 2 år uten å bli solgt reduseres maksimalprisen med ytterligere 20% og dersom den enda er til salgs etter 3år er maksimalprisen 40% av utgangsprisen. Første evt. nedregulering av maksimalpris med 20% skjer dog 11 februar 2012 for plasser som er annonsert til salgs før årsmøtet 2010 den 10 februar 2011.
  10. Strømtilknytning skal gjøres med godkjent nedgravd kabel, i tråd med gjeldende forskrifter. Dersom dette ikke er gjort kan leirstyret koble fra strømkabelen uten varsel. Avdelingen har ikke ansvar for eventuelt brudd i strømtilførselen til plassene jordfeil o.l. Om gjeldene forskrifter endres er det leietakers ansvar å etterfølge eventuelle pålegg.
  11. Ved leirens vinterklargjøring plikter leietaker å ha satt fast vogn/bobil for vinteren, dog senest 1 oktober dersom vinterklargjøringa foretas etter denne dato. Dette med minimum fire nedstøpte forankringer til kjøretøyets ramme. Gjestevogn/bobil som er ubebodd skal også være fastsatt etter vinterklargjøring. Leietaker oppfordres til å ha vogn/bobil fastsatt også på sommerhalvåret spesielt ved langvarig fravær.
  12. Leier plikter også å vedlikeholde plassen med tanke på såing, klipping og annet vedlikehold. Dette skal gjøres selv om plassen ikke er i bruk.
    Løsøre må være forsvarlig sikret når vogn/bobil ikke er i bruk. (griller, campingbord, leker og lignende). Slike gjenstander skal ikke lagres i leirens lagerrom, men tas vare på av den enkelte. Ved mye vind må løsøre sikres selv om en er til stede i leiren.
  13. Alle leiere forplikter seg til å delta på arrangementer og felles dugnadsarbeid som blir utført i leiren. Når det arrangeres Lofottreff vil besøk i leiren av medlemmer med fast plass regnes som deltagelse på treffet og det må betales deltakeravgift.
  14. Plasseiere som tar imot gjester, på egen plass eller ute i leiren har plikt til å innkreve eller sørge or at gjester selv kontakter kasserer for å betale gjeldende avgifter. Gjøres ikke dette kan denne leien faktureres den som har mottatt gjester. Husk at det også skal betales parkeringsavgift for ubebodd vogn.
  15. Bålbrenning i leiren skal fortrinnsvis gjøres på anvist plass. Ved brenning av små” bål” i grillene rundt om i leiren skal det tas hensyn til vindretning slik at ingen får røyken inn i vogna. Dette gjelder også når det brennes bål på anvist plass.

Reglement for bygging på egen plass

  1. All bygging på plassen skal på forhånd godkjennes av leirstyret. Planene beskrives og eventuelt skisseres opp og overleveres leirstyret, som igjen vil ta dette opp med styret om nødvendig. Bygging kan ikke påbegynnes før tomteleier har fått tilbakemelding.
  2. Bygging av markplatt skal bygges innenfor egen tomtegrense og ikke til sjenanse eller til hinder for andre.
    P.g.a brannfare kan ikke markplatter bygges tettere en 30cm med brennbart materiale mellom tomtene.
    Platten skal være forsvarlig festet til grunnen.
  3. Bygging av spikertelt/termotelt.
    • Utformingen og fargevalg skal harmonisere med campingvognene og bebyggelse på stedet.
    • Det tillates ikke oppsatt grunnmur.
    • Spikertelt/termotelt må kunne demonteres eller på annen måte kunne fjernes slik at det ikke vises at det har stått oppe.
    • Dimensjonene på spikertelt/termotelt skal være maksimum 3,0 m. dypt, og maksimum i vognas lengde, dog ikke større enn 15 m2. Maksimal høyde er 3 meter. Alle mål utvendig vegg. I tillegg kan det være takutstikk på maksimum 20 cm.(egne regler over dør).
    • Takutstikk over dør kan være max 1.5 m utstikk og max 3 meter brett. Må være forsvarlig festet etter byggforskrift.
    • Det skal fortrinnsvis være liggende bordkle på spikertelt. Men dispensasjon gis om det ser bra ut og fargevalg ikke stikker seg for mye ut. Dette bestemmer det gjeldende leirstyre ut fra skjønn.
    • Materiale på tak er valgfritt og skal være forsvarlig festet etter byggmessige forskrifter.
    • Spikerteltet/termotelt/utebod skal være forsvarlig festet med jordspyd eller betongfester i alle 4 hjørner.
    • Dør skal slå ut
    • Pga. brannsmitte skal det være en avstand på minimum 3 meter mellom spikertelt og enkeltdel av naboenhet.
    • Det skal være håndslokker og røykvarsler i alle spikertelt/termotelt og campingvogn/bobil.
    • Det kreves ikke at spikerteltet/termoteltet fjernes når vogna/bobilen er ute på tur, men det skal kunne fjernes etter behov og ikke oppfattes som varig bygg. Ved bort kjøring av vogn/bobil skal utvendig “fjerde” vegg ha estetisk forsvarlig utforming i harmoni med øvrig del av spikertelt.
    • Isolasjon skal være av begrenset brennbart materiale.
    • Søknad med tegninger av spikertelt/termotelt og platting skal godkjennes av leirstyret før montering.
    • Overtredelse av disse vedtekter kan føre til bortvisning fra plassen.
  4. Ved bygging av uteboder på egen plass i Tjønnbakken, skal det søkes leirstyret.
    • Frittstående utebod: Målene: 2,5 m2 utv. mål, maks høye 1,5m over bakkenivå, tak/vegger lik som på spikertelt..
    • Ønsket led belysning.
    • Oppbevaringskasser og lignende bygges på egen plass/tomt.
    • Levegger skal ikke overstige en høyde på 1,8 m.
    • Bod som bygges sammenhengende med spikertelt skal være i samme stil, og inngår i størrelsen på spikertelt og sammen ikke kan overstige 15 m2
  5. Disse vedtakene har ikke tilbakevirkende kraft, og nytt regelverk gjelder fra 15. februar 2020.

Dispensasjon kan gis.

 

Norsk Bobil og Caravan Club avd. Lofoten revidert etter årsmøte 2021.